Udflugt 2021

Sogneudflugt onsdag den 15. sep. 2021

Med 1½ års coronaforsinkelse blev menighedsrådets planlagte udflugt til Sønderjylland gennemført med flot tilslutning. En fyldt bus trillede af sted fra Stenderup Kirke kl. 8.30. Det flotte sensommervejr var afløst af skyer med udsigt til regn, så de fleste havde medbragt paraplyer og regnjakker.

Første punkt på dagsordenen var formiddagskaffen, som blev serveret i bussen, da vi var kørt ind på motorvejen ved Kolding. Næste punkt var rundvisning på julemærkehjemmet ”Fjordmark”, som ligger i Kollund ud til Flensborg Fjord. Da vi ankom, blev vi delt op i små grupper, som hver især fik en guide til at vise os rundt på stedet. Guiderne var alle nogle af ”husets børn”, som med begejstring fortalte om stedets lokaler, aktiviteter og regler og lidt om dem selv.

Efter rundvisningen fortalte forstander Lasse Balsgaard om julemærkehjemmenes oprindelse og formål samt økonomi: ” På Julemærkehjemmene hjælper vi børn i alderen 7-14 år, som mistrives i hverdagen, og som har brug for en ekstra indsats i forhold til at fremme trivsel og sundhed. Det gør vi i tæt samarbejde med familien og det øvrige netværk. Julemærkehjemmene er ikke bare et sted for overvægtige børn, det er for alle børn, der har det vanskeligt”, fortalte han.

Det koster årligt 10 millioner kroner at drifte julemærkehjemmet i Kollund og kun 2,8 procent kommer fra det offentlige. Otte procent kommer fra julemærker, men det tal falder med en procent om året. Tidligere kom 100 procent af indtægten fra mærkerne. Nu søges der om sponsorater og modtages gaver fra private. Og der laves events af alle slags. Læs mere på www.julemaerket.dk/733/julemaerkefonden og Julemærkehjemmet Fjordmark (julemaerket.dk)

Efter Balsgaards interessante foredrag var det tid til spisning, som foregik i Fjordmarks multihal, hvor vi fik serveret sund mad, som er et af julemærkehjemmenes fokusområder.

Turen fortsatte til Gråsten Slotskirke, hvor to guider fortalte om slottets historie og om kirken, som er Gråstens sognekirke. Eva holdt en kort andagt og spillede lidt på kirkens orgel.

Fra Slotskirken gik vi til den kongelige urtehave, hvor vi fik tid til at gå rundt og se på de mange grøntsager og blomster. Her fik vi brug for de medbragte paraplyer og regnjakker.

Godt mætte af gode indtryk samledes vi i bussen for at køre hjemad. Alle glædede sig til kaffen, som Leif chauffør havde brygget. Men først omkring kl. 16.30 fandt vi et passende sted at holde ind: Ved Hoptrup Kirke, hvor toiletterne var åbne og stendiget kunne bruges som bord til kaffe og kage. Vi nåede næsten at blive færdige med kaffen, inden det igen begyndte at regne! Og så var det bare om at komme i bussen.

Kl. 18.30 var vi ved Stenderup Kirke. En stor tak til Annette og Ole for en veltilrettelagt og spændende udflugt.

Se billeder fra turen i galleriet

• Stenderup Kirke
  • Sognepræst Hanne Kobbelgaard